Så här gör ni

Nu har din klass chansen att visa era musikaliska talanger samtidigt som ni lär er geologisk historia på ett roligt och lekfullt sätt. Eleverna skriver och sjunger en sång (själva eller i grupp) som handlar om någon, några eller alla geologiska tidsperioder. Sången spelas in i en video. Det är valfritt om eleverna vill synas i videon eller om man vill ha en neutral bakgrund. Det är även valfritt om man vill ha med något instrument.

Döp videon efter mallen: ”Geologins Dags Musikävling 2019” följt av skolans namn och klassens årskurs. Skicka in video och text till oss genom formuläret längst ned på denna sida (max 200MB) eller lägg upp dom på Youtube och skicka länken till oss. Sista dag att lämna in bidrag är den 24 november.

Styrelsen för Geologins Dag väljer en vinnare bland dom inkomna bidragen. I bedömningen kommer vi att lyssna på hur bidraget låter som helhet, text ihop med melodi, och titta på vad man kan lära sig om geologisk historia/de geologiska tidsperioderna genom att lyssna på låten. Vinstpriset är på 5000kr och vinnarna presenteras här på hemsidan under vecka 50.

Regler

1. Varje klass lämnar 1 bidrag.
2. Bidraget består av en video (exempelvis MP4 eller MOV) med sång och text på ca 1 min.
3. Sång och text är obligatoriskt men musikstil och instrument är valfritt.
4. Sången ska handla om någon, några eller alla geologiska tidsperioder:

• Prekambrium (tidig utveckling av liv/omfattar ca 90% av jordens historia)
• Paleozoikum (massutdöende). Perioder: kambrium, ordovicium, silur, devon, karbon & perm
• Mesozoikum (dinosauriernas tid). Perioder: trias, jura och krita
• Kenozoikum (efter dinosauriernas tid/istider).

Tips: Använd gärna Tidslinjen som inspiration. Den kan beställas via vårt lärarpaket!

I samband med att ni skickar in bidraget ger ni Geologins Dag rätt att sprida materialet, t ex via vår hemsida, Facebook eller på Youtube. Se en inspirerande video.

Tyvärr är tävlingen stängd för i år! Välkommen igen nästa år.